dr. Ujhelyi István: „Nincs elvesztett körzet”

Lakossági fórumot tartott Celldömölkön dr. Ujhelyi István az Európai Parlament képviselője, valamint Hencz Kornél az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje.

A választások előtt állva sorra járják végig a választókerületeket az ellenzék politikusai, valamint képviselőjelöltjei. Ez alkalommal Ujhelyi István tett látogatást városunkban, aki Hencz Kornélt biztosította a támogatásáról. A fórum kezdete előtt együtt látogatták meg Kiss Péter, egykori országgyűlési képviselő, Celldömölk díszpolgára emlékére kialakított parkot. Tisztelettel adóztak a korábbi politikus előtt, aki-ahogy Ujhelyi elmondta- politikai pályájának elindítója, illetve az úton mentora volt, és a közélet talán teljesen más irányba mozdulna most, ha Kiss Péter még ma is köztünk volna.

Fehér László polgármester

A fórumot Fehér László polgármester nyitotta meg, majd a rövid felvezető után a képviselő szólt a jelenlévőkhöz. Kiemelte, hogy nincsen elvesztett körzet, hiszen a közvéleménykutatások 8-10%-os hibahatárral tudnak dolgozni, így képtelenségnek tűnik megjósolni a társadalom valós véleményét közéleti témákban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ezért nem is javasolja egy jelöltnek sem az elbizakodást, valamint másik részről a csüggedést. Arról is beszélt, hogy a tervek már készen állnak egy esetleges kormányváltás utánra, így többek között az első lépések között csatlakoznának az Európai Ügyészséghez, valamint helyreállítanák az Európai Unióhoz fűződő viszonyokat. Az elkövetkezendő 7 éves ciklusra nézve, hozzávetőlegesen 16 ezer milliárdnyi támogatás érkezhetne országunkba az EU-ból, de-Ujhelyi tudomása, illetve információi szerint-ennek egy nagyobb részét akár be is fagyaszthatják a kormánypárt győzelme esetén.

dr. Ujhelyi István

A képviselő után Hencz Kornél szólalt fel, aki a folyamatos lejárató kampányokra reagált, és kiemelte, hogy ezzel nem tudta gyengíteni a másik oldal az elszántságát. Arra is felhívta a figyelmet, hogy számos médium torzíthatja az igazságot, így mindenképpen meg kell találnunk a megfelelő hírforrásokat a tájékozódáshoz. Végül pedig mindenkit buzdított a szavazáson való részvételre, hiszen a változás iránt vágyódók, csak így tehetnek jelenleg a fordulatért.

Hencz Kornél országgyűlési képviselőjelölt